<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Må fylle igjen kjelleren på hytta med stein

Tidligere EY-sjef Erik Mamelund bygget ut hytta på Tjøme ulovlig mye, og Færder kommune viser ingen nåde.

    Publisert 6. okt. 2022 kl. 18.23
    Oppdatert 6. okt. 2022 klokken 18.24
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 175 ord
    HYTTESMELL: For tidligere EY-sjef Erik Mamelund. Foto: NTB

    Tidligere EY-sjef Erik Mamelund står nå overfor omfattende rivingsarbeid på sin hytteeiendom på Tjøme, skriver Dagbladet Børsen, og viser til et vedtak fra Færder kommune. 

    Mamelund fikk for syv år siden tillatelse til å rive den gamle bebyggelsen og bygge ny fritidsbolig, men etter et tilsyn i fjor har kommunen konkludert med et pålegg om hele åtte tiltak.

    Det mest drastiske tiltaket er at Mamelund må fylle igjen kjelleretasjen «med varige masser som stein, pukk, betong el., og at åpninger i konstruksjonen mures igjen.»

    «Det er ikke søkt om og gitt tillatelse til utvidelsen, og kommunen mener derfor at tiltaket er ulovlig», heter det ifølge nettstedet i vedtaket fra kommunen.

    Den tidligere revisortoppen pålegges videre å fjerne en bod mot øst i første etasje, og rettingen må også her gjøres «ved at det ulovlige volumet blir fylt igjen med varige masser.»

    Mamelund har fått 12 uker til å rette opp i feilene. Etterkommer han ikke fristen, påløper ifølge Dagbladet Børsen en engangsmulkt på 10.000 kroner, samt løpende dagmulkter på 500 kroner pr. døgn.

    Ifølge kommunen kan vedtaket påklages innen tre uker.