<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nedgang på hyttemarkedet – går en kald vinter i møte

Det er betydelig mindre aktivitet på det norske hyttemarkedet som følge av økte levekostnader og flere rentehevinger, ifølge DNB Eiendom.

    Publisert 28. nov. 2022 kl. 18.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 153 ord
    FALLER: Hyttemarkedet går nedover. Foto: Berge Sag

    – Kjøperne nå er mer selektive og har god tid. Vi har mistet «koronakjøperne» og mange sitter på gjerdet på grunn av trangere økonomi, sier leder for hyttesegmentet i DNB Eiendom, Tone C. Krange.

    Hun viser til at flere rentehevinger og økte kostnader i samfunnet har presset økonomien til husholdningene. Ikke minst som følge av økte strømutgifter, fordi hytteeiere ikke får kompensert strømmen på samme måte som for fast bolig.

    – Akkurat nå er det få på visning, noe som er helt normalt for årstiden, men vi ser også en klar tendens til at temperaturen i hyttemarkedet har gått ned, sier hun.

    I løpet av 2022 ble 26 prosent færre tinglyste hytter og 2.570 færre brukte hytter solgt gjennom megler. Prisene har inntil nå holdt seg relativt høyt, men i likhet med boligmarkedet ser DNB nå en endring.

    Den siste måneden ble 74 prosent av hyttene i Norge solgt under prisantydning, sammenlignet med 58 prosent i fjor.

    NTB