<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hyttefolk bruker mye mindre strøm

Strømforbruket på hytter i Sør-Norge har falt med 19,7 prosent fra i fjor. Årsaken er at det ikke er strømstøtte for hytter, mener NVE.

    Publisert 29. nov. 2022 kl. 07.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord
    NEDGANG: Hytteeiere demper strømforbruket. Foto: Dreamstime

    Tall P4-nyhetene har fått fra Norges vassdrags- og energidirektorat viser at forbruket i fritidsboliger i Sør-Norge har gått ned 19,7 prosent (311 GWh) fra januar til oktober i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Tallet er temperaturkorrigert.

    – Det er en ganske betydelig reduksjon, sier seksjonssjef Maren Esmark i NVE. Hun tror årsaken er at det ikke er strømstøtte for hytter.

    – Vi tror nedgangen er en kombinasjon av at folk bruker mindre strøm i fritidsboligene, at man kanskje senker temperaturen inne og skrur av alt lyset når man ikke er der, men også at de brukes noe mindre.

    Det er særlig i høst at strømforbruket har gått mye ned.

    – Både i husholdningene, men også særlig på fritidsboliger, sparer folk på strømmen, sier Esmark. For husholdninger var nedgangen i forbruket i sør på 17 prosent i september og 14 prosent i oktober.

    NTB