– Men åpningsfesten har vi måttet avlyse, sier Ola Mæle.
Klesforretningskjeden Follestad økte omsetningen til 280 millioner kroner i fjor - opp 33 millioner fra året før. I år har det startet så bra at Mæle nekter Finansavisen å gjengi dem offentlig.
– Vi har hatt så bra tall at jeg tør nesten ikke si det. Veksten har vært absurd høy, sier Ola Mæle.
– Budsjettet i år er på 300 millioner. Målet er å bygge Follestad til en 500 millioners bedrift samt å foredle lønnsomheten slik at den kaster av seg over 10 prosent på bunnlinjen. Så får vi se hvor flinke vi er, sier Ola Mæle.
Stockholm frister veldigOla Mæle
I 2014 kjøpte han 50 prosent av aksjene. Resten eies av tredje generasjons Follestad, Bent Follestad og fjerde generasjons William Follestad. Sammen åpnet de på Storo for et år siden, flyttet fra Akersgata til ny butikk i Karl Johans gate i fjor og skal åpne hele 685 kvadratmeter i Drammen før sommeren.
Vil åpne i Stockholm
– Vi skal ikke overeksponere Follestad, men det er plass til flere butikker i Stor-Oslo. I tillegg ser vi på Stockholm og Gøteborg. Andre byer i Norge har vi sett på, men foreløpig konkludert med at vi ikke gjør noe. Men Stockholm frister veldig, sier Mæle som legger til at de har fått sving på butikken i Kongens gate, en satsing han omtaler som dristig.
Det mest dristige var kanskje å åpne butikk på CC Vest i Oslo fredag den 13. februar når Norge gjør alt for å unngå alt offentlige plasser.
– Da vi tegnet leiekontrakten for tre kvart år siden med Mustad var det ikke planlagt å få dette i fanget. Vi gjør det beste ut av det. Butikken er blitt kjempeflott.
Hvis det blir folketomme gater og sentre må vi selvfølgelig innføre tiltakOla Mæle
– Må holde hjulene igang
Mæle er dog nervøs for hva virusepidemien fører med seg for handelen.
– I en klesbutikk er det til vanlig tre-fire-fem mennesker på 500 kvm, så det er ingen sammenstimling her, så jeg håper myndighetene sørger for at hjulene holdes i gang. Men hvis det blir folketomme gater og sentre må vi selvfølgelig innføre tiltak, sier Mæle.
– Kjøpesentre og handlegate er jo et sted der det er lagt til rette for avstand mellom mennesker. Det viktigste handler om hygiene, sier Mæle som er utdannet lege.
Det handler imidlertid ikke kun om åpning av butikker. Noen blir også stengt.
– Butikken i Drammen ble stengt på grunn av grunnforhold, men nå flytter vi til en stor butikk. Vi har stengt på Ski fordi den var feil plassert og på Jessheim fordi den var for liten. Det er viktig å stenge ulønnsomme og feil plasserte butikker. Slikt sett gjør vi det samme som H&M, bare at vi gjør det med to nuller mindre.