<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenn dro kortet færre ganger i august

Nordmenns kortbruk gikk varmt i juli, men i august er bruken mer normalisert.

  Publisert 14. sep. 2020 kl. 08.16
  Oppdatert 14. sep. 2020 klokken 10.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 192 ord
  REKORD: Nordmenn dro kortet mange ganger i juli, men færre i august.  Foto: Jon Olav Nesvold

  Etter brennhet kortbruk i juni og juli avtok bruken i august. Totalt ble det i august 2020 foretatt 185,2 millioner korttransaksjoner i Norge, noe som er 3,7 prosent færre enn i fjor, melder Nets i en pressemelding mandag. 

  Samtidig opplevde norske bedrifter en samlet omsetning med betalingskort på 64,3 milliarder norske kroner, noe som tilsvarer en vekst på 2,8 prosent sammenlignet med august 2019.

  – Vi så markante økninger i de første to sommermånedene – langt større enn vi hadde forventet. Det har vært tydelig at nordmenn har feriert hjemme i år. Men i august har vi samtidig også kunne se at folk har vendt hjem fra staycation i det norske ferielandet, og at forbruket faller til et mer normalt nivå. Vi handler fortsatt sjeldnere, og legger dermed flere varer i kurven hver gang, uttaler Søren Winge, pressesjef hos Nets, i pressemeldingen. 

  Samtidig har forbruket med BankAxept isolert sett økt med 5,8 prosent, noe som vitner om at det har vært færre utenlandske turister på sommerferie i Norge i år. 

  Sommerens høye vekstrater i kortforbruket tyder fortsatt på at nordmenn har tatt et stort – og kanskje permanent – skritt vekk fra kontanter, uttaler Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps.