<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Supervekst i Norge for svenskeid snus-nettside

Snushjem.no nyter godt av at grensehandelen nærmest har stoppet opp. Selskapet regner med å øke snussalget med 200 prosent i år.

  Publisert 29. okt. 2020 kl. 20.48
  Oppdatert 31. okt. 2020 klokken 14.57
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 526 ord
  VOKSER PÅ ØKT NETTHANDEL OG STENGT SVENSKEGRENSE: Snushjem.no omsatte for 55 millioner kroner i 2018. I år sikter selskapet mot en omsetning på nærmere 700 millioner. Foto: Haypp Group

  Snushjem.no ble startet i august 2017, og i mars 2018 slo selskapet seg sammen med Snuslageret.no. I september i fjor kjøpte det svenske morselskapet opp snusaktøren Northerner og skiftet samtidig navn til Haypp Group.

  Det er tydelig at mange nordmenn har gått over til å kjøpe snus på nett. Snushjem.no omsatte for 231,5 millioner i 2019. Det er en vekst på hele 320 prosent fra året før.

  – 2019 var et veldig sterkt år for vår norske virksomhet. Mange norske kunder har i større utstrekning enn tidligere gått over til å handle snus på nett, sier Markus Lindblad, kommunikasjonssjef i Haypp Group.

  – Med den veksttakten vi ser nå ligger omsetningen i Snushjem.no an til å øke med 200 prosent i 2020.

  Snushjem.no

   
  (Mill. kr) 2019 2018
  Driftsinntekter 231,5 55
  Driftsresultat 7,9 −7,2
  Resultat før skatt 7,3 −7,2
  Årsresultat 7,3 −7,2
  • Etablert i august 2017.
  • Selger snus på nett. Varene blir levert levert på kundens dør.
  • Eies i dag av svenske Haypp Group.

  Vokser på stengt svenskegrense

  Det betyr at Snushjem.no forventer å selge snus for nærmere 700 millioner kroner i 2020. Det er 640 millioner høyere enn for bare to år siden. Coronapandemien - stengt grense til Sverige og sterkt begrenset taxfree-handel - har påvirket utviklingen, men Lindblad tror at veksten har kommet for å bli.

  – Vi har vunnet mange nye kunder fra grensehandelen, og ser forskjeller mellom Vest-Norge og Øst-Norge. Vi tror likevel at nordmenn kommer til å fortsette å handle på nett når coronaeffekten gir seg, sier Lindblad.

  Han mener at Snushjem.no i større grad konkurrerer med grensehandel og taxfree enn med norsk dagligvarehandel.

  – Vi løfter tilbake kjøp fra taxfree og fra Sverige til Norge. Dette gavner Norge i form av skatter, avgifter og nye arbeidsplasser, proklamerer Lindblad.

  – Vi regner med at maks 20 prosent av kundene som har kommet til oss fra grensehandelen, kommer til å gå tilbake til å handle i Sverige når restriksjonene oppheves. Resten kommer til å fortsette å handle på nett, rett og slett fordi det har skjedd en grunnleggende endring i kjøpsadferden - over mot nett, fortsetter han.

  Med omsetningsveksten er det naturlig å anta at også resultatet vil skyte i været. I 2019 nådde Snushjem.no et resultat på 7,3 millioner kroner før skatt.

  DROPPER HARRYHANDLING? – Vi tror at nordmenn kommer til å fortsette å handle på nett når coronaeffekten gir seg, sier Markus Lindblad, kommunikasjonssjef i Snushjem.no-eier Haypp Group. Foto: Haypp Group

  Konsernet sikter mot 2 mrd. SEK i år

  Kunder som bestiller snus hos Snushjem.no får produktet levert på døren. Kundenes alder blir kontrollert via mobil bank-ID. Ifølge Lindblad ligger snusprisen hos Snushjem.no 20 til 30 prosent lavere enn i norske butikker.

  – Vi kan ha lavere priser først og fremst fordi vi ikke har det samme kostnadsbildet som fysiske butikker. I tillegg kjøper vi inn i såpass store volumer at vi kan presse leverandørene på pris.

  Morselskapet Haypp Group er til stede i over 40 markeder, med tyngdepunkt i Sverige, Norge, USA, Sveits, Tyskland og Storbritannia. Konsernet opplever vekst også i andre land enn Norge.

  – Haypp Group-konsernet omsatte for knappe 1 milliard svenske kroner i 2019, og vi regner med å nå nærmere 2 milliarder i 2020, sier Lindblad.

  Eierne av Haypp Group er de to gründerne Linus Liljegren og Henrik Nordström, private equity-selskapet Eastcoast Capital og ansatte i selskapet.