<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hulder og troll pryder nye frimerker

Posten lanserer to nye frimerker med motiver fra eventyr og sagn 22. april. Frimerker med samme tema gis ut av de fleste europeiske postselskapene i 2022.

  Publisert 17. apr. 2022 kl. 14.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  FRIMERKER: Posten lanserer nye frimerker med motiver fra eventyr og sagn. Her poserer illustratør Wictoria Nordgaard og frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten med motivene som blir lansert 22. april. Foto: Posten

  – For oss i Norge var det naturlig å velge hulder og troll som motiver. I tidligere tider var ikke folketro det samme som overtro. Forholdet til naturen og de underjordiske styrte på mange måter måten folk levde på, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten i en pressemelding.

  Huldra er tegnet av Wictoria Nordgaard, som har spesialisert seg på slike motiver. Det andre frimerket viser et troll i møte med en bil, hentet fra en scene i den norske filmen «Trolljegeren» fra 2010.

  – Jeg fikk en venninne til å være motiv for Postens hulder. Vi dro til området rundt Sognsvann i Oslo og tok bilder jeg brukte da jeg tegnet, sier kunstneren.

  Frimerkene har en verdi på 28 kroner og kan brukes på vanlige brev til Europa.

  (NTB)