<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rune Bjerke og Kahoot-sjefen inn i Reitan-styre

Odd Reitan går ut av styret i Reitan Retail. Inn kommer Rune Bjerke som leder og Eilert Hanoa som medlem, sammen med Annika Sigfrid.

Publisert 11. mai 2022
Oppdatert 11. mai 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
STYRELEDER: Tidligere DNB-sjef Rune Bjerke blir styreleder i Reitan Retail. Foto: Iván Kverme

Tidligere DNB-sjef Rune Bjerke (61) går inn som styreleder og Kahoot-sjef Eilert Hanoa (52) inn som styremedlem i handelsselskapet Reitan Retail, opplyses det onsdag.

VIL RENDYRKE EIERROLLEN: Odd Reitan går ut av styrene i to Reitan-selskaper. Foto: Hilde Oreld

Annika Sigfrid (47) kommer også inn i Reitan Retail-styret.

Dagens styreleder, Odd Reitan, går ut av styrene i Reitan Retail og Reitan Eiendom for å rendyrke eierrollen som daglig leder i Reitan AS, heter det.

Ellers består styret i Reitan Retail av eier Magnus Reitan. Flere medlemmer – representanter for de ansatte – vil bli presentert senere.

«Reitan Retail har en spennende tid foran seg som et ledende internasjonalt handelsselskap med en solid plattform for lønnsom og bærekraftig vekst. Det er med stor glede jeg overlater styrelederplassen til Rune Bjerke», sier Odd Reitan, som stadig er styreleder – og eier – i holdingselskapet Reitan.

Ny styreleder i Reitan Eiendom er Ingolv Høyland.

Reitan Retail

  • Etablert som eget selskap i 2021.
  • Nordisk og baltisk handelsselskap.
  • 3.843 utsalgssteder i syv land.
  • 42.000 ansatte.
  • Flere merkevarer innenfor dagligvare, convenience og mobilitet, blant annet Rema 1000 Norge og Danmark, 7-Eleven, Innom, Narvesen, Pressbyrån, R-kioski, Uno-X og YX.
  • Ledes av adm. direktør Ole Robert Reitan.

Resultatvekst for Reitan-gruppen

Reitan AS – tidligere Reitangruppen – har onsdag også fremlagt årsresultat for 2021.

Omsetningen var på 104 milliarder kroner, det samme som året før. Resultatet før skatt viser en vekst fra 4,9 til 5,6 milliarder kroner for Reitans samlede virksomhet.

«Resultatet er naturlig noe preget av endrede handlemønster, nedstengninger, gjenåpninger og sterk konkurranse i både handel, hotell- og eiendomsmarkedet», heter det.

Året ble også preget av flere etableringer, med blant annet ny kyllingfabrikk, eget selskap for storhusholdning, utrulling av bilvask, kjøp av nye eiendommer og rehabiliteringsprosjekter.