<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Feilen med bankterminaler er rettet

Kortterminaler over hele landet var nede mandag etter trøbbel hos Nets. Feilen er nå rettet, og det vil være normal drift om kort tid.

  Publisert 16. mai 2022 kl. 13.07
  Oppdatert 16. mai 2022 klokken 14.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 235 ord
  KUN CASH: Butikksjef på Vinmonopolet på Oslo S, Jetmund Ringstad, informerte kunder om at de kun fikk tatt imot kontanter da kortterminaler over hele landet var nede. Foto: NTB

  – Det tar litt tid før alt er oppe som normalt, men jeg vil si at nå skal alt snart være oppe å gå, sier Pål Andre Fredriksen, adm. direktør i Verifone, som lager betalingsløsninger, til VG.

  – Hvis du går i butikken nå, skal du ha en ganske vanlig opplevelse. Alt skal være tilbake til normalen innen en halvtime/times tid, sier han.

  Rammet opp mot 130.000 bankterminaler

  Feilen ble oppdaget i 12-tiden mandag. Opp mot 130.000 bankterminaler var rammet, ifølge Fredriksen.

  – Jeg har jobbet her i denne bransjen i 15 år, det er første gang jeg opplever noe lignende. Det er klart at dette er definitivt en feil dag å gå ned på, sier han, og sikter til 17. mai-feiringen tirsdag.

  «En pågående hendelse forårsaker mislykkede transaksjoner for nettransaksjoner og terminaler i Norge. Vi undersøker saken», skrev Nets på nettsidene sine.

  – Ikke angrep

  Det dreier seg ikke om et angrep, sier presseansvarlig Peter Glüsing i Nets til Dagbladets Børsen.

  – Det er for tidlig å si noe om årsaken, men det er ikke et angrep, sa han.

  Vinmonopolet og flere butikker meldte om problemer.

  Butikksjef i Vinmonopolet på Oslo City, Marika Salomäki, sier at 16. mai er en av de største salgsdagene deres i året.

  – Dette er fryktelig dumt. Ikke bare for oss, men også for alle de andre butikkene som rammes. Dette er en av de største salgsdagene våre i året, sier hun.

  (NTB)