<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klarna sparker ti prosent av alle ansatte

Klarna kvitter seg med ti prosent av sine ansatte, noe som tilsvarer 700 stillinger.

  Publisert 23. mai 2022 kl. 17.13
  Oppdatert 17. juni 2022 klokken 10.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 196 ord
  BEKLAGER: Klarna-sjef Sebastian Siemiatkowski. Foto: Bloomberg

  Betalingsgiganten Klarna har hatt bratt vekst de siste årene og har i dag rundt 7000 ansatte. Mandag kommer nyheten om at selskapet velger å si opp rundt 10 prosent av arbeidsstyrken sin, ifølge svenske Dagens Industri. 

  Oppsigelsene vil føre til at cirka 700 arbeidsplasser forsvinner. Stillinger innenfor hele organisasjonen vil bli rammet av nedbemanningen, ifølge Klarna.

  Tiltakene berører Klarnas kontorer rundt om i Europa, samt i Nord-Amerika og andre deler av verden. Ansatte vil få tilbud om å forlate selskapet mot en sluttpakke. De ansatte fikk beskjed mandag ettermiddag. 

  I fjor tapte selskapet 7,1 milliarder svenske kroner og selskapet ser seg nødt til å gjennomføre omfattende kostnadsreduksjoner.

  Kunngjøringen kommer på bakgrunn av at Klarna er ute på kapitalmarkedet med mål om å hente opptil 10 milliarder svenske kroner. I transaksjonen forventes Klarnas verdsettelse å falle kraftig. 

  Det dreier seg om et kursfall på minst 20–30 prosent, noe som ville gitt selskapet en verdivurdering på rundt 300 milliarder svenske kroner – til sammenligning med verdsettelsen på 390 milliarder svenske kroner som ble oppnådd i fjor da Softbank gikk inn som partner.

  «Alle vekstbedrifter må vise vei til lønnsomhet for å skaffe kapital», sier en partner i Klarna, som ønsker å være anonym, til Di.