<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener McDonald's er en trygg havn

Atlantic Equities hever kursmålet og gir McDonald's en «overvekt»-anbefaling.

  Publisert 29. juni 2022 kl. 13.00
  Oppdatert 29. juni 2022 klokken 13.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 199 ord
  OVERVEKT: Tiden er inne for å kjøpe McDonald's, mener Atlantic Equities. Foto: Dreamstime

  Hvis du er litt småfysen, er dette tiden for å kjøpe McDonald's, mener Atlantic Equities. Meglerhuset anser aksjen som en defensivt navn som er god til å ri ut «stormen». 

  Analytiker Edward Lewis oppgraderte restaurantkjeden til «overvekt» onsdag og skriver i et notat til klientene sine at hamburgerkjeden er «mer enn bare en defensiv verdispiller» og en global leder i hurtigmatsektoren. 

  Samtidig hever analytikeren kursmålet til 278 dollar pr. aksje, som tilsier en potensiell oppside på 14 prosent fra stengetid tirsdag, skriver CNBC.

  Motstandsdyktige

  «Når forbrukeren blir nervøse, vil selskaper som opererer med motstandsdyktige forretningsmodeller, og som også har mye erfaring med å komme seg igjennom vanskelige perioder, komme frem», skriver Lewis og legger til: 

  «McDonald's er et slikt navn med en dominerende posisjon i den globale QSR-kategorien, som har vært motstandsdyktig i perioder med avholdne forbrukere, og har tiår med erfaring med å klare seg gjennom slike perioder». 

  Noe av det Atlantic-analytikeren trekker frem som positivt er hamburgerkjedens arbeid mot digitalisering, i tillegg til deres muligheter internasjonalt. Med en potensiell resesjon i emning, forventer Lewis også at McDonald's vil ta andeler og forbedre marginene, akkurat som selskapet gjorde under finanskrisen, skriver CNBC.

  Hittil i år er McDonald's ned 9 prosent på børsen i New York.