<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Snusbonden er Norges første snusprodusent

Snusbonden består av en bonde, en sivilingeniør som kan blande snus og en med doktorgrad i strømteknikk fra NTNU. Tobakken dyrkes i Trondheim.

  Publisert 12. juli 2022 kl. 09.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 126 ord
  Snusbonden Eirik Volent er Norges første snusprodusent og forteller hvordan du kan lage snus selv
  Det blir produsert premium snus på Byneset i Trondheim. Snusbonden var den første som fikk bevilling fra Helsedirektoratet og driver snusproduksjon i stor skala. – Det går også an å produsere snus selv. Det starter med et frø, og de kan for eksempel kjøpes gjennom oss, sier Eirik Volent og forteller gladelig om da en gjeng fra Swedish Match plukket tobakksplanter i åkeren i Trøndelag. – Folk er så engasjert og heier på oss.

  Det blir produsert premium snus på Byneset i Trondheim. Snusbonden var den første som fikk bevilling fra Helsedirektoratet og driver snusproduksjon i stor skala. 

  – Det går også an å produsere snus selv. Det starter med et frø, og de kan for eksempel kjøpes gjennom oss, sier Eirik Violent og forteller gladelig da en gjeng fra Swedish Match plukket tobakksplanter i åkeren i Trøndelag. 

  – Folk er så engasjert og heier på oss. Nå har vi 20 utsalgssteder og er utsolgt for enkelte av de smakstilsatte typene, sier Volent og legger til at de blant annet samarbeider med Stig Bareksten og smakstilsetter med akevitt, gin og whisky. I fjor plantet de 30.000 planter, og det gir nok tobakk til mellom 50.000 og 100.000 bokser med snus.