<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sprudlevannet kan bli tamt

Italienske mineralvannprodusenter sliter med å få tak i nok kullsyre.

Publisert 27. juli 2022 kl. 14.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
TOM FOR KULLSYRE: italienske mineralvannprodusenter står overfor en mangel på karbondioksid. Foto: Reuters

Økt energikostnader medfører direkte konsekvenser for selskaper over hele verden, som igjen gir ringvirkninger inn i andre markeder. Dette merker italienske drikkeselskaper som nå står overfor en karbondioksidmangel som de trenger for å få kullsyre i brusbokser og flasker, skriver Reuters. 

Årsaken er at leverandører kutter i produksjonen på grunn av økte energikostnader. Karbondioksid er et biprodukt i ammoniakkproduksjonen som blant annet produseres for bruk i kunstgjødsel. En av de største kunstgjødselprodusentene Yara, har satt en brems på produksjonen i den italienske byen Ferrara.

Den tredje største aktøren på mineralvannsmarkedet, Acqua Sant'Anna, har blitt tvunget til å stanse deler av produksjonen på grunn av færre forsyninger av karbondioksid.

«Noen ganger klarer vi å få tak i noen forsendelser rundt om i Europa, men det blir stadig vanskeligere ettersom mange flere i bransjer står overfor det samme problemet», sier administrerende direktør Alberto Bertone.

Også det kjente merkenavnet Sanpellegrino har blitt tvunget til å kutte i produksjonen ettersom også de merker nedgangen i tilgangen på karbondioksid.