<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lasse Kjus satser på ekstremturer

Corona og logistikkproblemer skapte krøll for Halite, som leverer utstyr til de tøffeste turene. Redningen ble en emisjon der alpinstjernen Lasse Kjus var sentral.

Publisert 10. okt. 2022 kl. 20.35
Oppdatert 12. okt. 2022 klokken 07.47
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 582 ord
SATSER PÅ HALITE: – Produkter med ekstrem funksjonalitet og en story som jeg som investor kan stå inne for, sier alpinstjerne og investor Lasse Kjus. Foto: NTB

– Halite lager produkter for ekstreme operasjoner, og har et team bak som er spesialister på formålet. Resultatet er produkter med ekstrem funksjonalitet og en story som jeg som investor kan stå inne for, og simpelthen digger, uttaler Lasse Kjus, tidligere alpiness og fersk investor i utstyrsfabrikanten Halite.

I august i fjor fortalte Finansavisen historien om hvordan den tidligere elitesoldaten Martin Sættenes har utviklet utstyr for de tøffeste turene i friluft.

Utstyret fra Halite brukes av de beste spesialstyrkene i verden. Halite-gründeren håper det vil åpne dørene for et kommersielt, internasjonalt marked.

Halite

 

(Mill. kr) 2021 2020
Driftsinntekter 3,4 2,9
Driftsresultat −0,7 −1,2
Resultat før skatt −1,0 −1,4
Årsresultat −1,0 −1,4
Eiere: Kristoffer Kleven Teien (16,1 %), Hafgufa Invest (15,8 %), Martin Sættenes (15,8 %), Magnus Berner med familie (15,8 %), Lasse Kjus (14,2 %), andre (22,3 %).

Håpet på 15 millioner

Da var ambisjonen å komme opp i en omsetning på 15 millioner kroner i 2022. I tillegg var planen å hente mellom 6 og 8 millioner kroner.

– To selskaper har vært interessert i å kjøpe oss, og vi er i en interessant dialog når det gjelder emisjonen til høsten, uttalte Martin Sættenes, styremedlem og fungerende daglig leder i Halite.

Ett år senere møter Finansavisen ham i selskapets lokaler på Fornebu.

Samtlige aksjonærer jobber nå tett med driften, men uten lønn.

Privat får Sættenes hjulene til å gå rundt ved å være aktiv som rådgiver. Han er også medeier og styreleder i et selskap som driver kurs og materiellutvikling for sikkerhetssektoren. I tillegg jobber han som konsulent for Hurtigruten innenfor utvikling av nye destinasjoner.

– Innsalg og posisjonering til forsvar og politi er lange prosesser. Vi har fortsatt ikke mottatt varer vi bestilte for snart to år siden, og disse forsinkelsene har forplantet seg inn i 2022. Det gjorde at emisjonen ble mer prekær enn vi hadde sett for oss. Store deler av høsten handlet om å skaffe «riktige» penger, legger han til.

Sættenes slår fast at salget har gått som en kule med fulle ordrebøker det seneste året.

– Men varemangel og forsinket produksjon gjennom covid har vært utfordrende og veldig frustrerende. Samtidig har det vært utenfor vår kontroll, sier han.

– VELDIG FRUSTRERENDE: – Varemangel og forsinket produksjon gjennom covid har vært utfordrende og veldig frustrerende, sier Martin Sættenes i Halite. Foto: Anders Horntvedt

Hentet 2,3 millioner kroner

To emisjoner på til sammen 2,3 millioner kroner er gjennomført det seneste året. Verdsettelsen før penger var 11,5 millioner.

– Vi hentet penger for å sikre en større produksjonsordre og likviditet grunnet produksjonsstans og derav varemangel gjennom covid, sier han.

Den ene nye investoren som kom inn, var Lasse Kjus. Sættenes kjenner alpinstjernen fra aktiviteter på fritiden.

– Jeg har jaktet med Lasse de seneste fire-fem årene, sier Sættenes.

Den andre nye investoren er Jan Reinhardt Næss, som er investert gjennom holdingselskapet Compass Capital. Han beskrives som en aktiv friluftsmann, som også er aksjonær i SGNskis samt Bre og Fjell.

Halite har lager og kontorer på Fornebu. Foto: Anders Horntvedt

– Tøft ikke å kunne levere 

Strategien til Halite har vært å rette seg inn mot proffmarkedet, men samtidig ta en mindre posisjon mot jakt og friluftsliv. 

Sættenes påpeker at Halite nylig har vunnet en større rammeavtale til det norske forsvaret på blant annet soveposer. 

– Dette er en av flere avtaler vi skal levere på mot proffe kunder det nærmeste året. Når norske styrker, som er blant de beste i verden, velger Halite i åpne anbudskonkurranser bekrefter det alt vi har jobbet mot de siste fire årene, sier han.

Halite planlegger ikke noen flere emisjoner i nærmeste fremtid, og sikter på å være cash positive i 2023.

– Med fulle ordrebøker og varer på kjøl ser 2022 veldig lovende ut, mener Sættenes.