<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jubelbrus etter gladmelding

PepsiCo velter kostnadsøkningene over på kundene, og høyner prognosene for både inntekter og inntjening i 2022.

Publisert 12. okt. 2022 kl. 15.00
Oppdatert 12. okt. 2022 klokken 15.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 289 ord
ØKER INNTEKTENE: Amerikanerne spiser mer hjemme, noe som kommer PepsiCo til gode. Foto: NTB

Inflasjonen treffer også PepsiCo, men brus- og snacksgiganten har i stor grad veltet økte kostnader over på kundene i form av flere prisøkninger, og hever nå 2022-guidingen for både inntekter og inntjening.

PepsiCo øyner nå en organisk topplinjevekst på 12 prosent i inneværende regnskapsår, opp fra tidligere prognose på 10 prosent. Dette skjer etter at selskapet løftet inntektsforventningene i både april og juli.

Resultat pr. aksje fra kjernevirksomheten – i konstante valutakurser – estimeres nå til 6,73 dollar i 2022, mot tidligere 6,63.

Toppet konsensus

PepsiCo la samtidig frem et resultat etter skatt for tredje kvartal på 2,70 milliarder dollar, opp fra 2,22 milliarder dollar i samme periode i fjor. Resultat pr. aksje for kjernevirksomheten gikk fra 1,79 til 1,97 dollar.

Inntektene steg fra 20,19 til 21,97 milliarder dollar.

Reuters-konsensus pekte mot 1,84 dollar pr. aksje i inntjening av inntekter på 20,84 milliarder dollar. 

Investorene reagerer med å sende aksjen opp 2,5 prosent i onsdagens førhandel på Wall Street.

Spiser mer hjemme

Reuters påpeker at amerikanerne, som sliter med den høyeste inflasjonen på 40 år, kutter ned forbruket på mindre essensielle goder og spiser mer hjemme enn på restauranter. Denne trenden kommer aktører som PepsiCo til gode.

En tilnærmet duopol-situasjon med Coca-Cola i markedet for kullsyreholdige drikker gjør det mulig for PepsiCo å øke prisene uten den store reaksjonen fra kundene, og samtidig hjelper også selskapets sterke posisjon i snacks-segmentet.

Prisøkningene har løftet inntektene på tvers av alle segmenter, og spesielt for de to største divisjonene – Frito-Lay og drikkevarer i Nord-Amerika. Drikkevaredivisjonen, som omfatter merker som Mirinda, 7UP og Gatorade, opplevde 1 prosent volumvekst i tredje kvartal – noe som signaliserer at etterspørsel blant forbrukerne holder seg godt oppe.