<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Et banebrytende øyeblikk for dagligvarehandelen

StrongPoint skal installere verdens første AutoStore-løsning med sone for frossenmat. – Det vil revolusjonere hvordan aktørene i bransjen forstår potensialet i automasjon, sier konsernsjefen.

Publisert 24. okt. 2022 kl. 12.38
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 07.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
FORNØYD: Konsernsjef Jacob Tveraabak i StrongPoint har sikret en kontakt på 2,5 millioner euro med AutoStore. Foto: Ivan Kverme

 

Retailteknologiselskapet StrongPoint er blitt valgt av AutoStore for å designe og installere en spesialbygget løsning for mathåndtering med tre temperatursoner; romtemperatur, kjøl og nå for frosne varer.

Tidligere har AutoStores løsninger bare kunne håndtere to temperatursoner: kjøl og romtemperatur. De fleste detaljister har derfor plukket frosne varer manuelt etter at de har automatisert sine netthandelstjenester.

– Dette er et banebrytende øyeblikk for dagligvarehandelen. Nå har man alle tre temperatursoner som trengs for dagligvarer, det vil revolusjonere hvordan aktørene i bransjen forstår potensialet i automasjon med tanke på effektivitet og kostnadsreduksjon inkludert strømsparing, sier konsernsjef Jacob Tveraabak i StrongPoint, og fortsetter:

– Multitemperatur automasjon er den hellige gral av dagligvareautomasjon.

Aksjen opp

Prosjektet har en verdi på om lag 2,5 millioner euro og installasjonen ventes å starte i første kvartal 2023. StrongPoint skal nå designe og installere den nye AutoStore-løsningen til den norske storhusholdningsgrossisten DLVRY i et anlegg i Sveio. 

I tillegg til å øke effektiviteten, ved å legge til frosne varer i AutoStore grid, kan de også oppnå betydelige energibesparelser. Det er forventet at installasjonen vil redusere energikostnadene med cirka 30 prosent.

StrongPoint-aksjen reagerte positivt på nyheten, og klokken 10.30 var aksjen opp 3,8 prosent til 17 kroner. Hittil i år har aksjen gitt en avkastning på minus 32 prosent.