<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knalltall og rally

Prisøkninger skremmer ikke kundene i McDonald's, som skyter fart på Wall Street etter sterke tall for tredje kvartal. 

  Publisert 27. okt. 2022 kl. 14.55
  Oppdatert 27. okt. 2022 klokken 14.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  McRALLY: McDonald's la frem sterke kvartalstall før børsåpning i USA torsdag. Foto: Bloomberg

  McDonald’s fikk et resultat etter skatt på 1,98 milliarder dollar, eller 2,68 dollar pr. aksje, i tredje kvartal, går det frem av en rapport som ble lagt frem før børsåpning i USA. I samme periode i fjor tjente fastfood-kjeden 2,15 milliarder dollar, eller 2,86 dollar pr. aksje.

  Netto driftsinntekter falt 5 prosent til 5,87 milliarder dollar. Eksklusive valutaeffekter steg inntektene med 2 prosent. 

  Refinitiv-konsensus pekte mot 2,58 dollar pr. aksje i inntjening av inntekter på 5,69 milliarder dollar.

  Økte priser, økt besøk

  På verdensbasis steg like-for-like-salget med 9,5 prosent, som ifølge CNBC var klart over StreetAccount-estimater på 5,8 prosent. Alle tre McDonald’s-divisjoner toppet Wall Street-konsensus for like-for-like-vekst.

  På hjemmebane i USA steg like-for-like-salget 6,1 prosent, og noe selskapet forklarer med prisøkninger og flere kundebesøk i restaurantene. McDonald's tror likevel en smertegrense nærmer seg for forbrukerne som sliter med den høyeste inflasjonen på 40 år, og forventer en bredere nedbremsing i etterspørselen i 2023.

  Aksjen stiger 2,5 prosent i førhandelen på Wall Street.