<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oda sier opp 70 ansatte – skal hente milliardbeløp

Dagligvare-utfordreren Oda anslår å måtte si opp 70 ansatte for å kunne nå sine internasjonale vekstplaner.

    Publisert 1. nov. 2022 kl. 17.43
    Oppdatert 2. nov. 2022 klokken 09.02
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 272 ord
    KUTT I STABEN: Adm. direktør Karl Munthe-Kaas i Oda.  Oda

    Nettmataktøren Oda anslår å måtte kutte 70 stillinger i selskapets utviklingsgruppe. Selskapet tar grep for å nå en lønnsomhet drift raskere, ifølge en melding. 

    Dette utgjør i 18 prosent av de ansatte i denne delen av selskapet, og rundt seks prosent av alle ansatte i Oda-gruppen. 

    Oda-sjef Karl Munthe-Kaas informerte de ansatte om endringene under et allmøte tirsdag.

    – Mange i Oda er skuffet i dag. Flere av de ansatte vil nå gå inn i nye roller, men vi vil også miste mange dyktige og kompetente kolleger. Det er folk som har gitt alt til Oda, som vi vil savne og som vi unner alt godt fremover. Dette er likevel nødvendige grep som vi må ta for at Oda skal lykkes. Vi skal fortsette å være utfordreren i dagligvaremarkedet, og dette gjør selskapet mer robust i en usikker tid, sier Munthe-Kaas.

    Skal hente 1,5 milliarder

    Tidligere i år uttrykte Oda et behov for å hente ytterligere kapital for å støtte oppunder den globale veksten. Oda er nå i sluttfasen av å sikre finansiering på rundt 1,5 milliarder kroner, opplyses det. 

    Kuttene i staben skjer i forbindelse med å sikre finansiering i «et betydelig strammere kapitalmarked». 

    I 2021 hentet selskapet 2,2 milliarder kroner fra nye og eksisterende investorer for å finansiere sin internasjonale satsing.

    Også denne gang skal pengene skal hentes fra både nye og eksisterende investorer.

    Oda har blitt regnet som en av norske enhjørninger, som er raskt voksende teknologiselskaper, med minst 1 milliard dollar i markedsverdi, som tilsvarer over 10,3 milliarder norske kroner. 

    Tidligere i høst valgte selskapet å utsette den planlagte satsingen i Bochum, Tyskland, men selskapet holder fast på åpningen i Berlin i januar 2023.