<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Kundene er mer prisbevisste. Det er supert for Europris

Etter en treg sommer er det nå full fart hos Europris, forteller konsernsjefen. Butikkjeden rigger seg for en julehandel med høyt prisfokus og vil samtidig fortsette å etablere nye butikker.

Publisert 3. nov. 2022 kl. 11.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
3.11.2022 Etter en krevende juli der nordmenn reiste ble det igjen vekst utover august og september, forteller Europris-sjef Espen Eldal. Her forteller han hvordan selskapet møter kunder som presses av inflasjon og høye renter, hvordan de har sikret seg nok varer til jul og hvilke planer Europris har fremover. Eldal ser ingen grunn til å bremse opp i satsingen på nye butikklokaler eller oppkjøp innen mulige vekstkategorier.

 

– Svenskehandelen har kommet for å bli, men den er ikke der den var, sier Espen Eldal, konsernsjef i Europris.

En gjenåpning av grensehandelen og det faktum at mange nordmenn reise utenlands i sommer bidro til et mer labert salg på starten av tredje kvartal. Utover august og september ble det imidlertid langt mer fart, forklarer Eldal.

I et intervju med FA TV snakker han om hvordan selskapet har rigget seg for å møte kunder som nå møter økte renter og høy inflasjon.

– Kundene er mer prisbevisste. Det er supert for Europris, sier Eldal og fortsetter: 

– Julen blir tøffere med priser og kampanjer på hverdagsprodukter, men vi er godt rigget og jeg tror også andre innenfor lavprissegmentet føler det.

Selskapet importerer en stor del av varene fra Asia og Eldal sier følgende om lageret av varer på vei inn mot den viktige julehandelen:

– Vi har varene vi trenger.

I intervjuet får du også høre hvorfor Europris ikke ser noen grunn til å bremse veksten i butikker eller satsingen på oppkjøp innen potensielle vekstkategorier – til tross for krevende makroøkonomiske utsikter.