<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stenger russisk flaggskip

Den svenske kleskjeden H&M fortsetter tilbaketrekningen fra Russland med å stenge flaggskipbutikken i Moskva.

Publisert 25. nov. 2022 kl. 10.11
Oppdatert 25. nov. 2022 klokken 10.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
RUSSISK EXIT: For H&M, ledet av Helena Helmersson. Foto: NTB

H&M stenger sin flaggskipsbutikk i Moskva 30. november, går det ifølge svenske medier frem av en uttalelse til det russiske nyhetsbyrået Tass.

Flaggskipet ligger i Tverskaja-gaten i Russlands hovedstad, og føyer seg inn i rekken av de 114 av i alt 146 butikker den svenske kleskjeden allerede har stengt i landet.

H&M pauset 2. mars alt av salg i landet – én uke etter at president Vladimir Putin gikk inn i Ukraina, og forklarte den gang beslutningen med «operasjonelle utfordringer» og en «uforutsigbar fremtid.» 

18. juli besluttet konsernet å iverksette avviklingen av sin virksomhet i Russland. Avviklingen som skjer gradvis ble da estimert til å påføre H&M kostnader på omtrent 2 milliarder svenske kroner, hvorav rundt halvparten ville ha kontantstrømeffekt.

I rapporten for tredje kvartal kom det frem at regnskapet hadde blitt belastet med en avsetning på drøyt 2,1 milliarder svenske kroner. Justert driftsresultat kom inn såvidt over 3 milliarder svenske kroner. Det tilsvarte mer enn en halvering fra samme periode i fjor, og var også godt under konsensus på nesten 4,5 milliarder svenske kroner. 

H&M har vært i Russland siden 2009, og hadde rundt 6.000 ansatte i landet. I fjerde kvartal 2021 var Russland H&Ms sjette største marked med totalt 168 butikker.