<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hoderulling i Oda

Odas pengejakt har ført til betydelige kutt i toppetasjen.

Publisert 4. des. 2022 kl. 16.11
Oppdatert 6. des. 2022 klokken 09.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
MÅ KUTTE: Oda-sjef Karl Munthe-Kaas. Foto: Kolonial.no

I fjor ble det klart at Kolonial.no skiftet navn til Oda samtidig som det ble lansert store planer for å satse utenfor Norges grenser. 

Takten for disse planene ble imidlertid nedjustert for en måned siden, hvor selskapet også kunngjorde at rundt 70 ansatte i avdelingen som fokuserer på internasjonal vekst måtte gå.

En oversikt E24 har satt sammen viser at når man regner med ansatte innen rekruttering og de som har jobbet med den tyske utrullingen har over 100 personer måttet gå fra Oda de siste månedene.

En betydelig andel av de som har måttet gå er mennesker i lederposisjoner.

Til E24 bekrefter Oda-sjef Karl Munthe-Kaas at nedbemanningen har betydd betydelige kutt i toppen.

«Proporsjonalt var det flere direktører enn ingeniører og det vi kaller «individual contributors» som ble nedbemannet», sier han.

«Når man skal vokse, ansetter man først direktører som senere skal ansette flere under seg igjen», forklarer han.

Tidligere i år uttrykte Oda et behov for å hente ytterligere kapital for å støtte oppunder den globale veksten. Det ble da opplyst at Oda er i sluttfasen med å sikre finansiering for 1,5 milliarder kroner.

Kuttene i staben skjer i forbindelse med å sikre finansiering i «et betydelig strammere kapitalmarked».

Rettelse: I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det at lanseringen av navnebyttet og utenlandssatsing skjedde tidligere i år. Det er feil, lanseringen skjedde i 2021. I tillegg sto det at planene ble lagt på is for en måned siden. Planene er ifølge Oda blitt nedjustert og ikke lagt på is.