<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparker flere hundre

PepsiCo kvitter seg med hundrevis av «hvitsnipper» i snacks- og drikkevarevirksomhetene.

  Publisert 6. des. 2022 kl. 11.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  MARGINPRESS: PepsiCo kvitter seg med flere hundre ansatte. Foto: NTB

  PepsiCo kvitter seg med hundrevis av ansatte ved hovedkontorene for sine nord-amerikanske snacks- og drikkevarevirksomheter, opplyser kilder med kjennskap til saken til Wall Street Journal – som også har gått gjennom interndokumenter.

  Ifølge dokumentene skal nedbemanningen «forenkle organisasjonen slik at vi kan drive mer effektivt.» Kildene hevder at kuttene i denne runden blir størst innen drikkevarer, ettersom snacks-virksomheten allerede har blitt slanket gjennom et frivillig pensjonsprogram. 

  PepsiCo og andre matvareprodusenter har hevet prisene for å få dekket de høyere driftskostnadene, men etterspørselen har likevel holdt seg sterk. Produsenten av Pepsi og snacksmerkene Doritos, Lays og Quaker Oats løftet både topp- og bunnlinjen i forrige kvartal, men i kjølvannet av rapporten varslet ledelsen om kostnadskutt for å motvirke marginpress og tilsynelatende forverrede makroøkonomiske forhold.

  Selskaper som Walmart og Ford har ifølge Wall Street Journal også kuttet i antall «hvitsnipper», samtidig som de holder på sine såkalt «frontlinjeansatte.» 

  PepsiCo sysselsetter rundt 309.000 personer på verdensbasis, hvorav rundt 129.000 i USA.