<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus ser økt usikkerhet for finske Tokmanni i 2023

  Publisert 19. des. 2022 kl. 09.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 170 ord

  Svakere etterspørsel for Tokmanni Group enn ventet i fjerde kvartal skaper usikkerhet for 2023, skriver Kepler Cheuvreux i en oppdatering mandag etter Tokmanni Groups resultatvarsel fredag ettermiddag.

  «Nedgangen i forbrukertillit og kjøpekraft har påvirket kundens kjøpsatferd. Tokmanni har holdt sitt lave prisnivå, mens selskapets kostnader har økt. Som et resultat nedjusterer Tokmanni sin guiding for 2022 angående lønnsomhet og spesifiserer omsetningsguidingen», skrev selskapet fredag.

  I 2022 venter Tokmanni at omsetningen vil være 1.150–1.180 millioner euro. Sammenlignbar driftsresultat i euro ventes å bli 80–90 millioner euro i 2022. Tidligere guiding gitt 26. april 2022 for sammenlignbar driftsresultat var 90-110 millioner euro for 2022.

  «Vi spår at midtpunktet i den nye prognosen betyr uendret sammenlignbart salg i fjerde kvartal. Dette kan sammenlignes med konsensus som ligger på rundt 4 prosent og vår prognose på 6 prosent. Dette øker usikkerheten rundt etterspørselen i 2023. Den svake utviklingen for finske Tokmanni står i skarp kontrast til den norske bransjekollega Europris, som meldte om en vekst på 7 prosent i november», skriver Kepler Cheuvreux i oppdateringen mandag

  (TDN Direkt)