<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Så mye koster coronavaksinen

Belgias budsjettminister skal ved en glipp ha lagt ut en Twitter-melding med prisen EU har forhandlet fram for Pfizers og Modernas vaksine.

Publisert 14:08 18. des. 2020
Oppdatert 14:12 18. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
PRIS: En belgisk minister skal ha vært litt i overkant åpen om kostnadene for de nye coronavaksinene. Foto: Dreamstime

En Twitter-blunder viser at en dose av Pfizer-vaksinen koster 12 euro. Prisen på en dose av Modernas vaksine er 18 euro, ifølge meldingen fra den belgiske budsjettministeren Eva De Bleeker.

– På grunn av de konstante debattene ønsket jeg å fjerne all tvil med den tweeten. Jeg ønsket å være gjennomsiktig og kan ha vært litt for gjennomsiktig, sier De Bleeker.

Den offisielle listeprisen er betydelig høyere, skriver nyhetsbyrået FNB. EU-kommisjonen har forhandlet fram kontrakter om vaksinekjøp på vegne av de 27 medlemslandene. Også Norge er med på disse avtalene.

En talsmann for kommisjonen ville fredag ikke bekrefte prisene De Bleeker hadde delt, men ville heller ikke avkrefte opplysningene.f

De Bleekers talsmann sier ministeren delte prisene for å avslutte en politisk kontrovers på hjemmebane. Opposisjonen mistenker at regjeringen ikke har satt av nok penger til å kjøpe inn vaksiner.

Det er ventet at vaksinen fra Pfizer og Biontech blir godkjent førstkommende mandag.