<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vaksinerester kan gi Norge 500.000 ekstra doser

Dersom FHI godkjenner bruk av restdoser fra vaksineglassene kan Norge få 500.000 ekstra doser ut av de 2,5 millioner dosene Norge kan få av Pfizer-vaksinen, ifølge VG.

  Publisert 24. des. 2020 kl. 08.40
  Oppdatert 24. des. 2020 klokken 08.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 154 ord
  VURDERER: Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sier at de nå vurderer hvor mange doser et hetteglasse med vaksine kan gi. Foto: NTB

  Glassene, som er beregnet for fem doser, kan inneholde seks-syv doser, ifølge Politico.

  – Når man bruker smale sprøytespisser med lite dødsvolum kan man få flere enn fem doser ut av hetteglasset, bekrefter pressesjef Joachim Henriksen i Pfizer til VG.

  Forrige uke anbefalte Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet (FDA) at de ekstra dosene blir brukt i USA.

  Til VG sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) at de vurderer hvor mange doser hvert hetteglass kan gi, men at de ved en endring må lage egne veiledere til dem som skal bruke vaksinene.

  Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk sier til avisen at forsøk viser at det «stort sett går greit» å hente ut seks doser av hvert glass.

  – Dette er ikke godkjent av den europeiske legemiddelmyndigheten (EMA), men FDA har sagt at det er faglig OK. Det er også vårt råd til FHI, sier Madsen.