<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Samarbeider med amerikansk gigant

Sammen med GE Healthcare skal EXACT Therapeutics utvikle en innovativ sonde til bruk i kommende studier.

Publisert 20. jan. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
FORBEREDER NY FASE: EXACT Therapeutics og adm. direktør Rafiq Hasan. Foto: EXACT Therapeutics

 

EXACT Therapeutics har lansert et samarbeid med GE Healthcare, melder selskapet.

Partene skal samarbeide om utviklingen av en innovativ ultralydsonde som skal brukes i kommende studier med EXACTs Acoustic Cluster Therapy-plattform (ACT) på tvers av flere ulike sykdommer.

Ifølge Rafiq Hasan, adm. direktør i EXACT Therapeutics, er et mål med samarbeidet å muliggjøre effektiv bruk av ACT-plattformen til selskapets kommende fase 2-program.

EXACT-aksjen stiger etter GE-meldingen onsdag. Like før klokken 12 handles aksjen til 27,50 kroner, som gir selskapet en børsverdi på drøyt 820 millioner kroner. Selskapet ble notert på Euronext Growth 14. juli i fjor:

Målrettet behandling

EXACT Therapeutics har planer om å revolusjonere dagens kreftbehandling. Selskapet har utviklet et biomekanisk legemiddel basert på mikrobobler som sammen med ultralyd konsentrerer cellegiftbehandlingen. I stedet for å behandle hele kroppen, målrettes behandlingen der cellegiften trengs mest.

Selskapets ACT-behandling innebærer at pasienten får en gassboble og en liten dråpe olje med ulik ladning som kobler seg på hverandre i klynger (cluster). Pasienten får en infusjon cellegift i den ene armen og ACT-produktet i den andre, hvorpå bobledråpeclusterne strømmer rundt i blodomløpet.

Høsten 2019 begynte selskapet fase 1-studier ved anerkjente Royal Marsden Hospital i London, hvor ACT-produktet testes på mennesker.