<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BerGenBio får fast track-status av FDA

  Publisert 8. juni 2021 kl. 07.05
  Oppdatert 8. juni 2021 klokken 07.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 133 ord
  Foto: NTB Scanpix/MG

  Det amerikanske legemiddelverket (FDA) har nå gitt BerGenBio fast track-status for bemcentinib i kombinasjon med et anti-PD-(L)1-legemiddel for behandling av pasienter med AXL -positiv metastatisk ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), opplyses det i en børsmelding.

  «Det vil gjøre det mulig for BerGenBio å ha hyppigere interaksjoner med FDA gjennom hele utviklingsprosessen av legemiddelet, slik at et godkjent produkt raskere kan nå markedet», skriver selskapet.

  Fast track-betegnelsen skal lette utviklingen og gjennomgangen av legemidler som brukes til å behandle alvorlige tilstander og for å dekke et uoppfylt medisinsk behov.

  Betegnelsen kvalifiserer også for hurtigere godkjenning, og kan tillate gjennomgang av New Drug Application (NDA) på seks måneder i stedet for ti.

  «Kvalifisering for fortløpende vurdering (Rolling Review), der selskapet gis mulighet til å sende inn fullførte deler av sin NDA-søknad for gjennomgang av FDA før fullstendig søknad er levert», skriver BerGenBio.