<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Byråden i Bergen mener regjeringens gladmelding setter byen i vanskelig skvis

Varselet fra regjeringen om en sluttdato for coronatiltakene i slutten av september gjør situasjonen mer krevende for smittesporerne i Bergen, mener byråden.

  Publisert 10. aug. 2021 kl. 20.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 127 ord
  KRITIS: Byrådsleder Lubna Jaffery (Ap) er kritisk til at regjeringen tirsdag ettermiddag i VG varslet at coronatiltakene vil bli opphevet i slutten av september.  Foto: NTB

  – De setter oss i en vanskelig skvis når vi har økende smitte, og de sier at folk snart kan danse, klemme og ha «one night stands» igjen, sier fungerende byrådsleder Lubna Jaffery (Ap) til Bergensavisen.

  Hun trekker frem at kommunens smittesporere har opplevd at folk ikke tar telefonen eller vil oppgi nærkontaktene sine når de ringer.

  – Regjeringen gjør det enda mer krevende med disse uttalelsene, sier hun.

  Den siste tiden har det vært høye smittetall i vestlandshovedstaden. Tirsdag ettermiddag var kommunen i møte med Folkehelseinstituttet.

  Også helsebyråd fra regjeringspartiet KrF, Beate Husa, synes varslingen om lettelser nå er uklok.

  – Utfordringen blir at folk oppfører seg som om vi er i september nå. Dette er spesielt uheldig for Bergen akkurat nå, sier hun.