<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økning i salg av nødprevensjon etter gjenåpningshelgen

Det var en økning i salget av nødprevensjon etter gjenåpningshelgen, viser tall fra et apotek.

  Publisert 30. sep. 2021 kl. 18.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 132 ord
  SALGSVEKST: Salget av nødprevensjon økte under gjenåpningshelgen. Apotek 1 hadde en 26 prosent økning i salget av nødprevensjon sammenlignet med helgen før. Illustrasjonsfoto: NTB

  – Denne helgen åpnet samfunnet, og det er interessant å se økningen i salget av nødprevensjon, skriver pressesjef Silje Ensrud i Apotek 1 i en epost til TV 2.

  I starten av august uttalte helseminister Bent Høie (H) til NRK at man kunne leve som normalt i Norge fra slutten av september.

  – Da kan man danse tett og gå på one night stands igjen, sa helseministeren, og beskjeden gikk ikke upåaktet hen i hovedstaden.

  – Det var Apotek 1 Legevakten i Oslo som opplevde den største økningen søndag, hvor salget av nødprevensjon var tre ganger høyere sammenlignet med søndag 19. september, opplyser Ensrud.

  På nett var det noe høyere søkeaktivitet etter nødprevensjon i perioden 2.00-4.00 natt til søndag, men dette er ifølge apotek1.no ganske vanlig.