<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En bemerkelsesverdig prestasjon av oss

Vaccibody kjører videre i høyt tempo, og første dose med coronavaksine ble satt nå i november.

Publisert 17. nov. 2021 kl. 07.44
Oppdatert 17. nov. 2021 klokken 08.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Michael Engsig i Vaccibody. Foto: Vaccibody

VACC

I juli ble det kjent at Vaccibody hadde undertegnet en eksklusiv lisensavtale med Adaptive Biotechnologies om bruk av sistnevntes teknologi til utviklingen av nye coronavaksiner.

– I begynnelsen av november klarte vi å dosere første emne i vår to-armede fase 1/2 COVID-vaksinestudie der vi tester to vaksinekandidater. Adaptive-epitopene brukes i den andre vaksinearmen, sier Vaccibody-sjef Michael Engsig i en kommentar. 

– Det tok bare 267 dager fra den første vaksinen ble designet til første dose ble satt. Denne bemerkelsesverdige prestasjonen forteller om den utrolige fleksibiliteten og raske omstillingsevne i vår modulære, vaksineteknologiske plattform, fortsetter en tydelig fornøyd Engsig.

Satsingen ga rødere tall

Driftsresultatet gikk fra minus 7,7 millioner dollar i tredje kvartal i fjor til minus 10,3 millioner dollar i samme periode i år. Det høyere driftsunderskuddet henger sammen med økt forskning og en planlagt oppjustering av antallet ansatte som passerte 100 i løpet av kvartalet.

Det meste av inntektene på 1,3 millioner dollar kommer fra underliggende forskningsaktivitet tilknyttet Genentech-avtalen som ble annonsert i oktober 2020. 

Rapporten her.

Vaccibody

(Mill. USD) 3.kv./21 3.kv./20
Driftsinntekter 1,3 0,1
Driftsresultat -10,3 -7,7
Res. før skatt -10,6 -7,7
Res. etter skatt -7,4 -7,7

Vaccibody

  • Biofarmasøytisk selskap som er i klinisk stadium, selskapet har fokus på oppdagelse og utvikling av nye immunterapier. 
  • Vaccibody-teknologien brukes til å generere terapi for å behandle kreft med et høyt uoppfylt medisinsk behov.