<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjekker hopp i coronadødsfall

Det ble registrert hele 43 coronarelaterte dødsfall onsdag, det høyeste tallet hittil i pandemien. Nå skal FHI se nærmere på hvorfor.

Publisert 19. nov. 2021 kl. 09.51
Oppdatert 19. nov. 2021 klokken 09.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
SJEKKER DØDSTALL: Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold. Foto: NTB

Det er ikke bare onsdagens tall som var høyt. Snittet for de siste sju dagene er på et nivå sammenlignbart med april 2020 og januar 2021.

Avdelingsdirektør Line Vold i FHI beskriver tallene som at de gjør et lite hopp etter å ha ligget stabilt lenge.

– Dette er tall vi må analysere nærmere, og se hva det egentlig betyr. Vi gjør kobling mot dødsårsaksregisteret en gang i uka, slik at det oftest er en topp i registrerte tilfeller i oversiktene våre midt i uka, forklarer hun til VG. 

Det innebærer at de 43 dødsfallene ikke alle skjedde onsdag, men skyldes et etterslep i registreringen. Det betyr at dødsfallene etterhvert vil fordele seg utover flere dager.

– Vi ser at det er en økning i antall registrerte covid-19-dødsfall de siste to ukene. Den største økningen er i dødsfall på sykehjem. Vi ser hvert år økt dødelighet på grunn av luftveisinfeksjoner i høst og vinterhalvåret, og dette sammenfaller med at det er en økning i luftveisinfeksjoner høst og vinter, sier Vold.

(©NTB)