<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets anbefaler kjøp – venter solid kursoppgang

DNB Markets går ut med en kjøpsanbefaling på Nykode Therapeutics.

Publisert 2. des. 2021 kl. 08.40
Oppdatert 2. des. 2021 klokken 15.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 312 ord
ANBEFALER KJØP: DNB Markets venter kursoppgang i Nykode Therapeutics. Foto: Eivind Yggeseth

VACC

DNB Markets har tatt opp dekning på Nykode Therapeutics, tidligere Vaccibody. Det har resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 102 kroner. 

Nykode Therapeutics hovedaktivitet er utvikling av vaksiner for bruk mot kreft og mot smittsomme sykdommer.

«De kliniske studiene har så langt vist lovende resultater og avtalene med blant annet Genentech og Regeneron styrker den finansielle gjennomføringsevnen og verifiserer etter vårt syn i tillegg det arbeidet som er gjort og de resultatene som allerede er blitt oppnådd», skriver DNB Markets.

For en uke siden inngikk kreftselskapet en samarbeidsavtale med det amerikanske legemiddelkonsernet Regeneron for å utvikle nye vaksiner mot kreft og infeksjonssykdommer. Avtalen dekker fem forskningsprogrammer og har en samlet potensiell verdi på 8,3 milliarder kroner, i tillegg til trinnvise royalty-betalinger knyttet til salg. Regenoren går også inn på eiersiden i Nykode.

Onsdag sluttet aksjen på 76,20 kroner, hvilket verdsetter selskapet til nesten 22 milliarder kroner. For at kursmålet skal innfris må aksjen stige 34 prosent.

Nykode Therapautics

  • Nykode Therapeutics (tidligere Vaccibody) har utviklet en vaksineteknologi som er bygget opp slik at virkestoffene blir styrt til de cellene i kroppen som er optimale for å sette i gang en immunrespons.
  • De første produktkandidatene er skreddersydde kreftvaksiner for forstadier av livmorhalskreft (VB10.16) og blant annet føflekkreft, lungekreft og hode- og halskreft (VB10.NEO).
  • I oktober i fjor inngikk Nykode en avtale med Genentech for VB10.NEO for flere krefttyper. Avtalen har en verdi på 715 millioner dollar, eller 6,4 milliarder kroner.
  • Teknologien kan også brukes til å utvikle vaksiner mot andre sykdommer, herunder infeksjonssykdommer. I 2021 har Nykode inngått en avtale med Adaptive Biotechnologies og startet en fase 1/2-studie med sine to nestegenerasjons covid-19-vaksinekandidater ved Haukeland Universitetssykehus og Oslo Universitetssykehus.
  • Selskapet har en markedsverdi på 11 milliarder kroner.
  • Jan Haudemann-Andersens Datum eier i overkant av 13 prosent av selskapet. Rasmussengruppen har en eierandel på 9,7 prosent.