<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA gir grønt lys til coronapille

Legemiddeltilsynet i USA har godkjent Pfizers coronapille som skal brukes i behandlingen av smittede.

Publisert 22. des. 2021 kl. 18.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
CORONAPILLE: Paxlovid-pillen utviklet av Pfizer er nå godkjent for bruk i behandlingen av coronasmittede pasienter i høyrisikogrupper i USA. Foto: AP

Paxlovid-pillen er den første i sitt slag som er godkjent i USA, men det er ventet at en tilsvarende pille fra legemiddelprodusenten Merck blir godkjent om kort tid.

– Risikoen for sykehusinnleggelse og død i høyrisikogrupper synker med 90 prosent, sier legen Gregory Poland ved Mayo Clinic i en kommentar til nyheten om at Paxlovid er godkjent.

Det amerikanske legemiddeltilsynet (FDA) har godkjent pillen for hjemmebruk for pasienter over 12 år, som har testet positivt for covid-19 og som er i risikogruppen for sykehusinnleggelse. Det inkluderer eldre, overvektige og personer med hjertelidelser. Barn må veie over 40 kilo for å få pillen.

EUs legemiddelbyrå (EMA) godkjente i forrige uke Paxlovid-pillen til nødbruk på pasienter i høyrisikogrupper i EU-land som sliter med stor smittespredning.