<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Oppkjøpet er en «gamechanger» for oss

Observe Medical kjøper Biim Ultrasound, og vil gjøre en fortrinnsrettsemisjon.

Publisert 14. jan. 2022 kl. 07.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
GJØR OPPKJØP: Observe Medical og konsernsjef Björn Larsson. Foto: Iván Kverme

 

Observe Medical kjøper Biim Ultrasound og vil gjøre en fortrinnsrettsemisjon på 180 millioner kroner, går det frem av en melding fredag.

Observe kjøper 100 prosent av Biim Ultrasound i en transaksjon som verdsetter selskapet til 185 millioner, som representerer en selskapsverdi på rundt 209 millioner. Oppkjøpet vil skje gjennom en kombinasjon av aksjer og kontanter: 8.171.913 vederlagsaksjer til en kurs på 16,52 kroner pr aksje, og kontantoppgjør på 50 millioner kroner.

 – En «gamechanger»

Observe Medical-kursen sluttet på 20,90 kroner torsdag.

Avtalen vil akselerere den globale kommersielle utrullingen av Observe Medicals kombinerte portefølje, inkludert Sippis amerikanske markedslansering og Biims inntreden Europa.

– Oppkjøpet av Biim er en «gamechanger» for Observe Medical. Vi er et nordisk basert medtech-selskap med global rekkevidde, og ved å slå oss sammen med Biim Ultrasound styrker vi produktporteføljen og utvider distribusjonsnettverket vårt globalt, sier Björn Larsson-sjef i en kommentar.

Emisjon også

Videre fremgår det av meldingen at Observe Medical vil gjøre en fortrinnsrettsemisjon på 180 millioner. Nettoprovenyet vil delvis bli brukt til å finansiere kontantdelen av oppkjøpet av Biim. 

I tillegg skal provenyet brukes til kommersialisering og vekstinitiativer for Sippi og Biim, tilbakebetaling av løpende rentebærende gjeld og generelle selskapsformål, opplyses det.