<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Targovax tapte mindre

Publisert 7. nov. 2019 kl. 08.27
Oppdatert 7. nov. 2019 klokken 09.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord

Targovax hadde et resultat etter skatt i 3. kvartal på -26,3 millioner kroner i 3. kvartal 2019, mot -34,5 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Resultat pr. aksje var -41 øre. I samme kvartal i fjor var det -66 øre.

Resultat før skatt var -26,3 millioner kroner, mot -34,6 millioner kroner i 3. kvartal i fjor.

Driftsresultatet endte på -26,7 millioner kroner, mot -33,7 milioner kroner i fjor.

Driftsinntektene var 6.000 kroner som i samme periode i fjor.

Etter en negativ kontantstrøm på 31,7 millioner kroner gikk Targovax ut av 3. kvartal med kontanter og tilsvarende likvider på 104 millioner kroner, ned fra 135 millioner kroner på samme tid i fjor og 201 millioner kroner ved inngangen til 2019.

Live webcast kl. 10:00.

Hele rapporten

Presentasjonen

Targovax
  • Startet i 2010
  • Børsnotert i juli 2016.
  • Øystein Soug er adm. direktør.
  • Største aksjonærer er svenske Healthcap, RadForsk og Nordea.
  • Teknologi: – Virusbasert terapeutisk vaksine: teknologi fra finsk, innfusjonert selskap. Genmodifisert forkjølelsesvirus som ødelegger kreftceller og frigjør «strekkoden» til de ødelagte kreftcellene. «Strekkoden» instruerer immunsystemet til å produsere hvite blodlegemer som dreper den enkelte pasients kreftceller. – Pe ptidbasert terapeutisk vaksine: Targovax’ opprinnelige teknologi, oppfunnet av Gustav Gaudernack og Jon Amund Eriksen. Her er den samme «strekkoden» kunstig fremstilt på laboratorium. Denne teknologien bygger på funnet av den såkalte RAS-mutasjonen, en genmutasjon som ses i rundt 30 prosent av alle krefttilfeller. I visse kreft-former, som tarmkreft og bukspyttkjertelkreft, er den overrepresentert.