<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hegnar: – Raymond Johansen har ikke peiling

Trygve Hegnar mener Raymond Johansen ikke har peiling når det kommer til krisepakker.

Publisert 27. nov. 2020 kl. 14.37
Oppdatert 27. nov. 2020 klokken 17.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
Raymond Johansen har ikke peiling
27.11.2020 I denne ukens oppsummert er det norske skatteparadiser, Trumps forestående exit som president og nedgang i coronasmitte i Norge, som står på agenden. Bø i Vesterålen og Tvedestrand kommune vil kutte og fjerne formuesskatten. Da mener kommunalminister Nicolai Astrup at de får ta regningen selv. Videre har Donald Trump nær sagt innrømmet valgnederlag, og sier han vil gå av som president dersom valgmennene stemmer frem Joe Biden den 14. desember. Antall i smittede av corona på landsbasis er positivt for Norge, mens Oslo har flat smittetrend akkurat nå. Men noe egen redningspakke for Oslo, må Raymond Johansen se langt etter, mener Hegnar.

I dagens Oppsummert kommenterte Trygve Hegnar byrådsleder Raymond Johansens siste rop om hjelp.

Johansen holdt i går pressekonferanse og ba myndighetene om en krisepakke rettet mot Oslo spesielt. Det er tull, mener Hegnar.

Vi har landsomfattende ordninger som regjeringen har innført som gjør at bedrifter som har mistet 30-40 prosent av inntektene sine, vil få dekket en del av de faste kostnadene av staten. 

– Bedriftene i Oslo har tilgang til dette. Du kan ikke gi støtte to ganger for det samme. Raymond Johansen har ikke peiling, sier Hegnar i Økonominyhetene.

Johansen har vært en pådriver for å stramme inn restauranter, barer og hoteller, uten at det foreligger noe dokumentasjon, mener Hegnar. 

Han tror ikke det vil være noe vits i å åpne barene igjen før over jul etter at restriksjonene nå har blitt forlenget til 14. desember.

– Det er ingen som kommer til å åpne bare for én uke. Det blir det ikke noe penger av. 

Se hele intervjuet i videovinduet øverst i saken. Samtalen om Johansen starter fra 12.15.