<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets venter skyhøy oppside i risikofylt aksje

DNB Markets anbefaler kjøp av Targovax.

Publisert 10. des. 2020 kl. 08.06
Oppdatert 10. des. 2020 klokken 08.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
KJØP: DNB Markets venter kursoppgang i Targovax fremover. Foto: Iván Kverme

«Før man investerer i bioteknologi bør man være klar over at kursgevinster på aksjene innen sektoren både kan kreve mye tålmodighet og være risikofylt», skriver DNB Markets i en oppdatering og viser til de siste månedenes kursutvikling i svenske Swedish Orphan Biovitrum og norske Targovax TRVX.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Targovax og opererer med et kursmål på 17 kroner. Onsdag sluttet aksjen på 8,75 kroner.

Targovax la nylig frem positive resultater fra studien knyttet til ONCOS-102, planlagt brukt for å styrke immunitetsforsvaret hos kreftpasienter. Aksjen løftet seg med rundt 30 prosent på nyheten, men har i etterkant kommet noe ned.

Selv om det kan komme flere data knyttet til denne studien tidlig i 2021 tror tallknuserne i DNB Markets at ledelsen vil trenge noe mer tid til å få på plass ytterligere konklusjoner og å evaluere den beste veien videre når det gjelder partnere.

Targovax
  • Startet i 2010
  • Børsnotert i juli 2016.
  • Øystein Soug er adm. direktør.
  • Største aksjonærer er svenske Healthcap, RadForsk og Nordea.
  • Teknologi: – Virusbasert terapeutisk vaksine: teknologi fra finsk, innfusjonert selskap. Genmodifisert forkjølelsesvirus som ødelegger kreftceller og frigjør «strekkoden» til de ødelagte kreftcellene. «Strekkoden» instruerer immunsystemet til å produsere hvite blodlegemer som dreper den enkelte pasients kreftceller. – Pe ptidbasert terapeutisk vaksine: Targovax’ opprinnelige teknologi, oppfunnet av Gustav Gaudernack og Jon Amund Eriksen. Her er den samme «strekkoden» kunstig fremstilt på laboratorium. Denne teknologien bygger på funnet av den såkalte RAS-mutasjonen, en genmutasjon som ses i rundt 30 prosent av alle krefttilfeller. I visse kreft-former, som tarmkreft og bukspyttkjertelkreft, er den overrepresentert.