<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pfizer forventer å selge vaksiner for 26 milliarder dollar i år

Legemiddelgiganten Pfizer regner med å selge covid-19-vaksiner for 26 milliarder dollar i år, en kraftig oppjustering fra tidligere prognoser på 15 milliarder.

Publisert 4. mai 2021 kl. 14.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
OPPJUSTERER: Pfizer skrur opp forventningene til vaksinesalget kraftig. Foto: Esteban Felix/AP/NTB

Den nye prognosen, som tilsvarer salg for rundt 216 milliarder kroner, er basert på avtaler som er inngått med myndigheter verden over om vaksineleveranser, skriver det amerikanske selskapet i kvartalsrapporten som ble lagt fram tirsdag.

Selskapet har som mål å levere 1,6 milliarder doser av vaksinen, som er utviklet i samarbeid med tyske Biontech. De to selskapene deler kostnadene og inntektene knyttet til vaksinen likt.

Vil tjene på vaksine

Mens enkelte vaksineprodusenter, som Johnson & Johnson, selger sine vaksiner til kostpris så lenge pandemien pågår, vil Pfizer tjene penger på sin vaksine, skriver Reuters.

– Jeg er ekstremt stolt av hvordan vi har begynt 2021, med sterke økonomiske resultater i første kvartal. Selv når vi ser bort fra veksten som skyldes den nye vaksinen, øker inntektene fra driften med 8 prosent, i tråd med målet om 6 prosent årlig vekst fram til 2025, sier konsernsjef Albert Bourla.

– I tillegg har vi nådd kliniske, regulatoriske og kommersielle milepæler i hele vår portefølje, samtidig som vi har økt forsyningen av den sårt tiltrengte koronavaksinen.

Kraftig vekst med vaksine

Pfizer hadde inntekter på 14,6 milliarder dollar i årets tre første måneder, opp fra 10,1 milliarder i samme periode i fjor. Det gir en vekst på 42 prosent.

Selskapet fikk et overskudd før skatt på 5,7 milliarder dollar og en bunnlinje som viser 4,9 milliarder i pluss. For et år siden var det tallet 3,4 milliarder.