<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Starter på egen fabrikk i Afrika neste år

– Vi ønsker å bringe våre innovasjoner til de som trenger dem mest, sier BioNTech-sjef Uğur Şahin.

Publisert 26. okt. 2021 kl. 16.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
BYGGER I AFRIKA: BioNTech og adm. direktør Uğur Şahin. Men nøyaktig hvor i Afrika, er foreløpig uklart. Foto: Wikimedia Commons

BioNTech har kunngjort planer om å starte byggingen av selskapets første fullstendige vaksinefabrikk i Afrika i midten av 2022, ifølge Bloomberg. Målet er en fabrikk som vil kunne forsyne det afrikanske kontinentet med flere hundre millioner doser av selskapets mRNA-vaksiner.

Fabrikkplanene er nå under utvikling i samarbeid med myndighetene i Rwanda og Senegal, ifølge vaksineprodusenten.

Til å begynne med vil fabrikken ha en kapasitet på 50 millioner doser pr. år.

– Vi ønsker å bringe våre innovasjoner til de som trenger dem mest, sier BioNTech-sjef Uğur Şahin, ifølge nyhetstjenesten.

Tidligere har Moderna kunngjort planer om en fabrikk i Afrika til opp mot 500 millioner dollar, som skal kunne produsere en halv milliard mRNA-vaksinedoser i året.

Tirsdag er det dessuten blitt kjent at Moderna vil levere opptil 110 millioner doser med coronavaksine til det afrikanske markedet, ifølge NTB. 15 millioner doser vil bli levert innen årsslutt, og ytterligere 35 millioner vil bli levert i første kvartal 2022, etterfulgt av opptil 60 millioner doser i andre kvartal. Selskapet vil selge vaksinedosene til lavest mulig pris, ifølge nyhetsbyrået.