<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Rom for lettelser i Norge nå

Norge har nølt noe med å slippe opp smitteverntiltak sammenlignet med Sverige og Danmark, men folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg åpner for lettelser nå.

Publisert 08:53 11. feb. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
TOPPER UT OMTRENT NÅ: FHI-direktør Camilla Stoltenberg åpner for ytterligere coronalettelser. Foto: NTB

– Vi har vært opptatt av å ha en riktig balanse mellom tempo i smittespredning med tanke på å kunne håndtere dette. Nå ser vi at det går bra, og at det er kapasitet til å håndtere de utfordringer vi står overfor når det gjelder sykefravær, belastning på sykehus og i helsetjenestene i kommunene, sier Stoltenberg til NRK.

– Det er svært få som blir syke, og med det som utgangspunkt, er det rom for å gjøre ytterlige lettelser i Norge nå, legger hun til.

Regjeringen har varslet at det kommer ny kunngjøring om smitteverntiltak om «kort tid». Opprinnelig var det varslet innen 17. februar, men uttalelser fra regjeringen har kunnet tyde på at en beslutning kan komme tidligere. Stoltenberg kan ikke si noe om når vi kan vente en kunngjøring.

– Jeg regner med at det blir om veldig kort tid. De har jo vært raske hele veien siden de begynte å gjøre lettelser i midten av januar. Det har vært en serie med lettelser, sier hun.

Folkehelseinstituttet kan ikke med visshet si om vi er i ferd med å passere toppen på omikron-bølgen.

– Vi tror vi befinner oss i den, men helt sikre er vi ikke. Det er ikke avgjørende å vite nøyaktig når det skjer, men det er omtrent i disse dager, sier Stoltenberg.

(©NTB)