<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nykode Therapeutics med kraftig redusert inntjening

Nykode Therapeutics ender opp med omtrent 180 millioner dollar mindre i inntjening i 2021 enn året før.

Publisert 31. mars 2022 kl. 19.46
Oppdatert 1. apr. 2022 klokken 12.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
UNDERSKUDD: Michael Engsig, adm. direktør i Nykode Therapeutics. Nykode Therapeutics

 

Forskningsselskapet Nykode Therapeutics, som tidligere var kjent som Vaccibody, publiserte torsdags kveld sitt årsregnskap.

Selskapet endte 2021 med et underskudd på 9,4 millioner dollar, tilsvarende nesten 84 millioner kroner, mot et overskudd på 149,8 millioner dollar i 2020.

«2021 var nok et år med betydelig fremgang for Nykode,» skrev Michael Engsig, adm. direktør i selskapet, ifølge børsmeldingen.

Selskapet, som også forsker på kreftbehandling, har i løpet av 2021 startet utviklingen av en vaksine for covid-19. Selskapet meldte i november at første dose av vaksinen hadde blitt satt på en frivillig i forbindelse med studien.

«Vi tror Nykode er godt posisjonert for å fortsette å utføre samarbeid i verdensklasse og fremme teknologien vår plattform og kliniske programmer, og vi ser frem til å dele oppdateringer i år,» skrev Engsig.

Nykode Therapautics

  • Nykode Therapeutics (tidligere Vaccibody) har utviklet en vaksineteknologi som er bygget opp slik at virkestoffene blir styrt til de cellene i kroppen som er optimale for å sette i gang en immunrespons.
  • De første produktkandidatene er skreddersydde kreftvaksiner for forstadier av livmorhalskreft (VB10.16) og blant annet føflekkreft, lungekreft og hode- og halskreft (VB10.NEO).
  • I oktober i fjor inngikk Nykode en avtale med Genentech for VB10.NEO for flere krefttyper. Avtalen har en verdi på 715 millioner dollar, eller 6,4 milliarder kroner.
  • Teknologien kan også brukes til å utvikle vaksiner mot andre sykdommer, herunder infeksjonssykdommer. I 2021 har Nykode inngått en avtale med Adaptive Biotechnologies og startet en fase 1/2-studie med sine to nestegenerasjons covid-19-vaksinekandidater ved Haukeland Universitetssykehus og Oslo Universitetssykehus.