<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gladmelding fra Gjelstens kreftselskap

Ultimovacs kan fortelle om sterk overlevelsesgrad for sin kreftvaksine UV1.

  Publisert 20. juni 2022 kl. 08.48
  Oppdatert 20. juni 2022 klokken 10.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 250 ord
  STØRST I ULTIMOVACS: Bjørn Rune Gjelsten. Foto: Iván Kverme

   

  Ultimovacs-kreftvaksinen UV1 viser sterk overlevelsesgrad i den pågående fase 1-studien for behandling av ondartet melanom i kombinasjon med pembrolizumab, går det frem av en børsmelding mandag.

  På tvers av alle 30 pasientene i studien var overlevelsesraten over 24 måneder 73 prosent. 

  Ultimovacs forventer å publisere overlevelsesdata over tre år fra den første kohorten på 20 pasienter i fjerde kvartal 2022.

  – Dette resultatet er det siste i en strøm av høyst oppmuntrende data som indikerer UV1s effektivitet i å forbedre behandlingen av ondartet melanom. Det understreker potensialet UV1 har i å promotere en samordnet immunrespons i mange solide svulsttyper, inklusive dem i våre bredere fase II-programmer, sier Ultimovacs-sjef Carlos de Sousa i en kommentar.

  – Alle studier i rute

  Ultimovacs tapte i første kvartal mer på driften enn i samme periode i fjor, og påpekte da at kostnadene gjenspeilet det høye aktivitetsnivået.

  «Utviklingen av vår universelle kreftvaksine UV1 går fremover, med én fase I -studie og fem fase II-studier underveis. (...). Fase I Tendu-studien av vår andre teknologi-tilnærming basert på TET-plattformen (Tetanus-Epitope Targeting), går også fremover som planlagt», het det i rapporten.

  I april mottok Ultimovacs varsel fra det amerikanske patentkontoret om godkjenning av amerikansk patent på kombinasjoner av vaksinesjekkpunkthemmere for å behandle kreft. Patentet dekker UV1 med CTLA-4, PD-1 eller PD-L1 sjekkpunkthemmere,

  Ultimovacs har lignende patentsøknader under behandling i andre territorier over hele verden, inkludert Europa, Japan, Canada og Australia.

  Gjelsten Holding er største aksjonær i Ultimovacs med 18,98 prosent eierandel, foran Stein Erik Hagen og familiens investeringsselskap Canica som nest størst på 7,91 prosent.