<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk kreftvaksine godkjent av USAs patentstyre

Patentet gir i praksis Ultimovacs lov til å forhindre salg og markedsføring av den bestemte UV1-metoden fra konkurrenter i USA.

Publisert 22. aug. 2022 kl. 18.16
Oppdatert 22. aug. 2022 klokken 18.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
SØKNAD GODKJENT: Adm. direktør Carlos de Sousa i Ultimovacs. Foto: Ultimovacs

 

Ultimovacs, som står bak kreftvaksinen UV1, har fått vaksinen patentgodkjent i USA. Det opplyser selskapet i en melding.

Patentet gir i praksis Ultimovacs lov til å forhindre salg og markedsføring av den bestemte UV1-metoden fra konkurrenter i USA.

– Vi har fem distinkte pågående sammenlignende fase 2-studier, som evaluerer om UV1-kombinasjoner med sjekkpunkthemmere kan forbedre utsiktene for pasienter i en rekke forskjellige kreftformer, sier adm. direktør Carlos de Sousa.

Godkjennelsen er ventet å vare til tidligst 15. februar 2031. Selskapet opplyser at de har søknader som er under behandling eller innvilget også i Europa, Japan og Kina.

– Den voksende IP-porteføljen støtter den kliniske prosessen og bredere utviklingen av Ultimovacs, med innvilgede patenter og søknader under behandling som dekker sammensetningen av UV1-stoff, bruk av UV1 i kombinasjon med flere sjekkpunkthemmere og generering av effektive immunresponser fra UV1 og dets komponenter, sier de Sousa videre.

Kreftvaksinen UV1 er utviklet av forskere ved Oslo universitetssykehus, og målet er at den skal styrke effekten av annen kreftbehandling.