<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Trekker seg fra omstridt klinikk

Kjendisprofilene Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø og Pia Tjelta trekker seg fra Nomi Oslo.

Publisert 20. sep. 2022 kl. 17.20
Oppdatert 20. sep. 2022 klokken 17.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
TREKKER SEG: Pia Tjelta, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord. Foto: Julie Pike

Rudjord, Skarbø og Tjelta har i ettermiddag bestemt at de velger å trekke seg fra Nomi Oslo.

Ansvarlig lege Karim Sayed tar over aksjene og de økonomiske forpliktelsene i selskapet.

– Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen. Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen, sier de tre kvinnene i en pressemelding.

Kritikken har haglet etter at de tre kjente profilene lanserte en skjønnhetsklinikk som ble promotert til å handle om  «kvinnehelse». Klinikken tilbydde derimot botox og fettreduksjon.

Kvinnehelse handler derimot om svangerskapsforgiftning, overgangsalder og endometriose, for å nevne noe.

Tjene penger på usikkerhet

Flere mener at de i realiteten kun ville tjene penger på kvinners usikkerhet knyttet til sitt eget utseende og kritiserte de hardt for å koble det hele til «kvinnehelse», som slett ikke handler om det ytre.

De tre kjendisvenninnene ser det derfor umulig å fortsette med klinikken:

– Nomi Oslo var et prosjekt vi gikk inn i med de beste intensjoner, vi ønsket å lage noe mer enn en ren skjønnhetsklinikk, men slik debatten har utviklet seg er et videre engasjement i Nomi umulig.

Teamet bak Nomi Oslo ønsker å åpne klinikken 10. oktober og har fortsatt ambisjoner om å bli Norges ledende klinikk innen estetisk medisin.