<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

EXACT 26 millioner i minus

EXACT Therapeutics hadde et driftsunderskudd på 26 millioner kroner i første halvår, 10 millioner mindre enn i samme periode i fjor.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 08.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord

 

EXACT Therapeutics fikk et driftsresultat på minus 26,3 millioner kroner i første halvår 2022, sammenlignet med minus 36,4 millioner kroner i samme periode året før, fremgår det av selskapets halvårsrapport torsdag.

Selskapet hadde en kontantbeholdning på 78,8 millioner kroner ved utgangen av perioden, mot 128,0 millioner ved utgangen av første halvår i fjor.

(TDN Direkt)

EXACT Therapeutics

  • Startet av Per Sontum, Andrew Healey og Svein Kvåle i 2012, men begynte opprinnelig å jobbe med teknologien i 1995 mens trioen jobbet for General Electric Healthcare og Nycomed.
  • Har utviklet behandlingsmetoden Acoustic Cluster Therapy (ACT) som innebærer at pasienten får en gassboble og en liten dråpe olje med ulik ladning som kobler seg på hverandre i klynger (cluster).
  • Pasienten får en infusjon cellegift i den ene armen og ACT-produktet i den andre, hvorpå bobledråpeclusterne strømmer rundt i blodomløpet. Ved å sette ultralyd på toppen, oscillerer medikamentet og skal, ifølge selskapet lettere trenge gjennom blodårene. Testresultater fra dyr viser en økt virkningsgrad av cellegiften på 200-300 prosent.