<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter 4.000 jobber etter tilbakekallingsflause

Kriserammede Philips tar drastiske grep for å gjenvinne tilliten til forbrukerne, etter at elektronikkprodusenten tilbakekalte 5,5 millioner søvnapné-masker.

    Publisert 24. okt. 2022 kl. 10.35
    Oppdatert 24. okt. 2022 klokken 14.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 207 ord
    I KRISE: Markedsverdien til Philips er ned omtrent 70 prosent på ett år. Foto: Bloomberg

    Den nederlandske elektronikkprodusenten Philips erkjente mandag at de blir nødt til å kutte 4.000 jobber etter å ha sett markedsverdien på selskapet falle med omtrent 70 prosent det siste året.

    I juni ble både pasienter og investorer tatt på sengen da selskapet kunngjorde at hele 5,5 millioner søvnapné-masker skulle tilbakekalles. Årsaken var en bekymring over at en komponent skulle utvikle seg til å bli giftig.

    Siden den gang har markedsverdien til Philips rast ned 30 milliarder euro, skriver Reuters.

    – Tar ikke lett på

    I september utstedte Philips årets andre advarsel om at resultatene ikke ble som først guidet. For tredje kvartal ville resultatet bli rundt 60 prosent mindre enn estimert grunnet forsyningsproblemer, i tillegg til nedskrivinger knyttet til masketilbakekallingen.

    Tidligere i oktober overtok Roy Jakobs jobben som adm. direktør i Philips. Nå blir første prioritet å gjenoppbygge tilliten til pasienter og kunder, sier han.

    – Dette inkluderer den vanskelige, men nødvendige beslutningen om å umiddelbart redusere arbeidsstyrken vår med rundt 4.000 stillinger globalt, noe vi ikke tar lett på.

    Vil koste 300 mrd. euro

    Kuttet tilsvarer litt over 5 prosent av selskapets totale arbeidsstyrke, som i 2021 var på 78.000. 

    Kuttene kommer også med en kostnad som trolig vil ligge på omtrent 300 millioner euro i de kommende kvartalene.