<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inhalerbar coronavaksine tilbys kinesere

Byen Shanghai i Kina tilbyr innbyggerne en inhalerbar coronavaksine. De er angivelig de første i verden som får en slik vaksine mot viruset.

Publisert 26. okt. 2022 kl. 14.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
NYE RUTINER: Det kinesiske selskapet Cansino Biologics har utviklet en vaksine mot coronaviruset som inhaleres gjennom munnen. Vaksinen blir produsert hos Thousand Oaks Biopharmaceutiva (bildet) i Haimen i Jiangsu-provinsen øst i Kina. Foto: AP

Vaksinen tilbys gratis som en boosterdose til folk som allerede har fått vanlig vaksine, opplyser byens myndigheter i sosiale medier.

En video lagt ut i sosiale medier av en av Kinas statlige nettaviser viser folk som inhalerer vaksine fra tuten på en kopp. De skal deretter holde pusten i fem sekunder.

– Det var som å drikke en kopp te med melk, sier en av innbyggerne i byen som tar vaksinen.

Vaksinen er utviklet av det kinesiske selskapet Cansino Biologics, som sier de har testet den i Kina, Ungarn, Pakistan, Malaysia, Argentina og Mexico.

En vaksine som tas gjennom munnen kan gjøre det lettere å vaksinere dem som misliker sprøyter og kan også være lettere å distribuere i fattige land. En annen sprøytefri coronavaksine er godkjent for bruk i India. Det er en nesespray som er utviklet i USA. Det er en av flere nesespray-vaksiner som testes globalt, ifølge Verdens helseorganisasjon.

(NTB)