<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Legemiddelgigant slo forventningene og øker guidingen

Pfizer forventer å håve inn langt mer i år enn tidligere estimert.

  Publisert 1. nov. 2022 kl. 13.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 185 ord
  HÅVER INN: Pfizer kan takke coronapandemien og den påfølge coronavaksinen for en enorm økning i inntektene til selskapet. Foto: Andre Malerba/Bloomberg

  Pfizer presenterte tirsdag tallene for tredje kvartal, og kunne med det overgå forventningene til analytikerne på Wall Street.

  Legemiddelgiganten hadde 22,6 milliarder dollar i driftsinntekter i juli, august og september, noe som var langt over de forventede 21 milliardene, skriver CNBC.

  Totalt for året forventer Pfizer 102 milliarder dollar i driftsinntekter, justert opp fra tidligere estimerte 99,5 milliarder dollar.

  Tjener mer på coronavaksinen

  Selskapet hevet også guidingen for salget av sin coronavaksine for 2022, opp 2 milliarder dollar til totalt 34 milliarder. Samtidig kunne de meddele at de nå forventer en inntjening pr. aksje (EPS) på mellom 6,40-6,50 dollar for året, opp fra forrige estimat på 6,30-6,45 dollar.

  For Paxlovid, et såkalt antiviralt legemiddel som synes å være effektivt mot covid-19, forventer de fortsatt en inntjening på 22 milliarder dollar i år.

  Solid overskudd

  Bare i tredje kvartal solgte Pfizer 4,4 milliarder dollar verdt av coronavaksinen, en nedgang på 66 prosent fra samme kvartal i fjor. Paxlovid ga dem 7,5 milliarder dollar tredje kvartal i år.

  Resultat etter skatt for kvartalet endte på 8,6 milliarder dollar, en økning på seks prosent fra samme kvartal i 2021.

  Rapporten sender Pfizer-aksjen opp 3,3 prosent i førhandelen.