<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina lover raskere coronavaksinering av eldre

Kina vil sette opp farten for å sikre at en større andel eldre personer vaksineres mot coronaviruset og etablerer en egen innsatsgruppe.

Publisert 29. nov. 2022 kl. 09.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
VAKSINERING: Kina vil vaksinere eldre raskere. Foto: Bloomberg

Beskjeden fra Den nasjonale helsekomiteen i Beijing (NHC) kommer to dager etter at det brøt ut protester mot Kinas strenge nullsmittestrategi i en rekke av landets byer.

En av grunnene til at Kina holder fast på strenge coronarestriksjoner, er mangelfull vaksinering av den eldste delen av befolkningen.

Nå varsler myndighetene at de vil øke innsatsen for å sikre raskere vaksinering av personer i alderen 60–79 år, samt fortsette å sette opp tempoet når det gjelder vaksinering av eldre over 80 år.

I Kina er kun 65,8 prosent av personer over 80 år fullvaksinert, opplyste NHC på en pressekonferanse tirsdag. Kinesiske myndigheter har heller ikke godkjent generell bruk av mRNA-vaksiner.

Kina registrerte tirsdag 38.421 smittetilfeller, noe som er en liten nedgang fra smittetoppen som ble registrert i helgen.

NTB