<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nykode har inngått samarbeid med MSD

    Publisert 6. des. 2022 kl. 17.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord

    Nykode Therapeutics har inngått en samarbeidsavtale med legemiddelselskapet MSD hvor kreftvaksinen VB10.16 vil bli testet i kombinasjon med immunterapien Keytruda i en fase 1/2 a-studie i pasienter med HPV-relatert hode- og halskreft.

    Det skriver selskapet i en melding.

    MSD vil levere Keytruda til studien, mens Nykode beholder alle kommersielle rettigheter til produktkandidaten VB10.16 globalt.

    Det forventes oppstart av studien i Europa i løpet av første halvdel av 2023.

    – Vi er glade for å samarbeide med MSD, som er et ledende selskap globalt innen kreftbehandling, og deres dyktige og erfarne forskningsmiljø. Vi ser et stort potensial for Nykodes kreftvaksiner i kombinasjon med MSDs immunterapibehandling for å generere en kraftig immunrespons i hode- og halskreft og gi en betydelig klinisk nytte for pasienter med fremskreden kreft, sier Agnete Fredriksen, Chief Business Officer (CBO) og medgründer av Nykode Therapeutics.

    Selskapet skal kunngjøre en oppdatert utviklingsstrategi i løpet av desember.